Föräldrar i Vretstorp larmar – elever kränks i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrar till elever på Fredriksbergsskolan har gått samman och vänt sig till skolledningen efter att deras barn kränkts av andra elever, något som P4 Örebro var först att berätta om.

– Det har hänt saker som är allvarliga som vi behöver jobba med på skolan, säger Catharina Lindvall-Scharmer, förvaltningschef Hallsbergs kommun.

Det handlar om unga elever på skolan och enligt anonyma vittnesmål till P4 Örebro ska det handla om barn som utsatts för fysiskt och psykiskt våld, sexuella trakasserier, övergrepp och mobbning.

Catharina Lindvall-Scharmer vill inte gå in på enskilda händelser men säger att hon har full förståelse för föräldrarnas oro.

– Vi är medvetna om att elever utsätts för kränkningar på skolan och vi tar det på största allvar.

Föräldramöte insatt

Nu har skolan vidtagit åtgärder. Utöver trygghetsskapande insatser och dialog med föräldrarna ska kommunförvaltningen erbjuda extra stöd åt skolledningen.

– Vi kommer att ha ett föräldramöte ikväll. Där vi, ledningen och elevhälsan kommer presentera en handlingsplan för föräldrarna som är efterfrågad, säger Catharina Lindvall-Scharmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.