En delad bild med två sektioner. Till vänster syns en brandman som arbetar med att släcka en brand i en delvis förstörd byggnad, omgiven av rök och träd i bakgrunden. Till höger ses ett fridfullt landskap med kor som betar, medan brandbilar står parkerade längre tillbaka i bild.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från platsen och hör insatsledaren om hur det gått med att rädda djuren. Foto: SVT

Fullt utvecklad brand i ladugård utanför Karlskoga – flera byggnader brinner

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand rasar i tre ladugårdsbyggnader i närheten av Granbergsdal, norr om Karlskoga. Räddningstjänsten arbetar med att förhindra spridning till en fjärde byggnad.

Larmet om branden kom omkring 05.15 på torsdagsmorgonen. Tre byggnader brinner och i nuläget finns det även spridningsrisk till en fjärde byggnad, som enligt SOS Alarm är ett spannmålslager.

Räddningstjänsten har sju enheter på plats och även polis är larmad.

Det finns dieseltankar i en av de brinnande byggnaderna. Vid 06-tiden kom en ny rapport om att branden fortfarande sprider sig.

– Man håller på att utrymma byggnader med djur i. Vi vet inte hur många djur det rör sig om just nu, säger Magdalena Andersson, teamledare på SOS Alarm.

Det finns inga uppgifter om personskador och det är ännu oklart vad som orsakat branden.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.