Foto: SVT

Klart: Gelleråsen hoppar av STCC

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga fler STCC-tävlingar på Thed Björks hemmabana Gelleråsen

I lördags vann Karlskoga-föraren Thed Björk årets STCC-serie i överlägsen stil.

På tisdagen kom beskedet att Björks hemmabana Gelleråsen hoppar av STCC inför 2014, något styrelsen för Karlskoga motorstadion/Gelleråsen meddelat i ett brev till STCC AB.

-Vi har informerat om att vi inte kommer att ansöka om att köra STCC 2014 i sin nuvarande form, säger Mike Luff, vd för Gelleråsen.

-Vi har haft många goda år med STCC och TTA (utbrytarserien) men nu gör vi något annat. Vi ska även utveckla andra delar av vår verksamhet, säger Luff.

Det har varit en del skriver runt STCC de senaste åren. Förra året handlade det om utbrytarserien TTA som kördes parallellt med STCC.

Inför årets säsong var STCC och TTA tillbaka inom STCC:s ram men då blev det i stället bråk med Svenska bilsportförbundet som först vägrade förlänga avtalet med STCC innan parterna kunde enas.

– Vi ser att det finns möjligheter med den här tävlingsklassen men inte i de former som verksamheten bedrivs nu, säger Gelleråsens Mike Luff till TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.