En man i en mörk kavaj håller om en kvinna under ett paraply, medan de står vid en röd veteranbil. Det regnar och flera personer syns i bakgrunden, som också är klädda för vädret. Området är en parkeringsplats omgiven av träd och byggnader.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi är som bröder och systrar allihop och vi tar hand om varandra”. Starta klippet och hör flera av dem som samlades för att hedra Tomas minne under fredagen. Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT

Här samlas ”motorfamiljen” för att hedra Tomas från Degerfors

Publicerad

Bilentusiaster från olika orter kom till Karlskoga och på flera håll i landet arrangeras korteger under dagen. Under fredagen var det begravning av Degerforsbon Tomas Larsson, 42, som omkom vid en frontalkollision på väg till Summer Meet i Västerås i somras.

Inför begravningen, som skedde i Karlskoga kyrka, samlades besökare med sina bilar vid Nobelhallen i Karlskoga.

– Vi ställer upp för varandra inom bilhobbyn, det var en självklarhet att vi ville ordna det här, säger Rosie Hilbrands från Grycksbo, en av arrangörerna.

Dödsolyckan på E18 i juli 2024

Under fredagen hölls korteger över hela landet för att hedra den drabbade familjen, bland annat i Falun, Hallstahammar och Borås.

På fredagen kom också domen mot den man som körde minibussen och orsakade olyckan. Föraren döms till flera års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på E18 i juli 2024

Mer i ämnet