Far och  dotter får diplom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thaliana Florez Diaz och hennes pappa Juan Carlos Florez Diaz har väntat i flera år på att bli svenska medborgare. Se när åttaåriga Thaliana får diplom av Örebro kommun. Foto: Leonora Toplica/SVT

Här välkomnas far och dotter som svenska medborgare i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

På nationaldagen var det cirka 100 nyblivna svenska medborgare i Örebro som firades. Bland de var åttaåriga Thaliana Florez Diaz.

– Det är roligt, säger hon.

Under 2023 fick Örebro 400 nya svenska medborgare, enligt kommunen.

– I dag är det runt 100 personer som får ett diplom som bevis på att de är svenska medborgare, säger an Zetterqvist (S), ordförande i kommunfullmäktige.

Nationaldagen

Thaliana Florez Diaz och hennes pappa Juan Carlos Florez Diaz kommer från Colombia och har väntat i flera år på att bli svenska medborgare. I dag var äntligen deras tur.

– Jag har jobbat här i flera år så det känns fantastiskt att den här möjligheten finns, säger pappa Juan Carlos Florez Diaz.

Starta klippet för att se när Thaliana får diplom av Örebro kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nationaldagen

Mer i ämnet