Foto: SVT

Hotade VLT – riskerar fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 31-årig man hotade i början av november att spränga VLT:s redaktion. När rättegången avslutades under måndagen yrkade åklagaren på fängelse.

I början av november tog sig en hotfull man in på redaktionen hos Vestmanlands läns tidning, VLT. Han skrek och måttade slag mot personal, och ska enligt åtalet ha hotat att skada personal och spränga redaktionen. Enligt tidningen berodde det på att en kvinna tagit sig till redaktionen för att söka skydd från mannen som hon menar misshandlat henne.

Totalt åtalades mannen på 25 punkter, och när rättegången avslutades under måndagen i Västmanlands tingsrätt yrkade åklagaren på fängelse för 31-åringen. Dock utan att ange hur lång påföljden ska vara.

Hotade VLT

31-åringens försvarare menar däremot att det inte är styrkt att hans klient hotat någon under sitt besök på VLT:s redaktion.

– Vi avvaktar nu domen. Många uppfattade inte några hotelser alls, säger försvarsadvokaten Douglas Norking.

Domen avkunnas den 18 december. Fram tills dess får 31-åringen stanna kvar i häktet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotade VLT

Mer i ämnet