Styrelsen för Örebro universitet, vilket Restaurang- och hotellhögskolan (RHS) är en del av, har nu fattat ett så kallat inriktningsbeslut för hur och var verksamheten ska bedrivas framöver.
Beslutet innebär att utbildningarna till kulinarisk kock och sommelier föreslås bli kvar i Grythyttan, medan undervisningen för studenter som läser måltidsekologprogrammet och Hospitality managment-programmet, som nu är förlagda både i Grythyttan och Örebro, helt kommer att bedrivas i Örebro framöver.
– I praktiken innebär det ingen dramatisk förändring, berättar Agneta Blom, som leder ett projekt som syftar till att utveckla verksamheten vid Restaurang- och hotellhögskolan.
Utesluter det här inriktningsbeslutet att all verksamhet flyttas från Grythyttan?
– Ja, beslutet innebär att kärnverksamheten, kulinarisk kock och sommelier, kommer att vara kvar i Grythyttan, säger Agneta Blom.
Stod mellan tre alternativ
Tre olika lokaliseringsalternativ har presenterats i det underlag som universitetsstyrelsen tog ställning till. Ett alternativ var att all verksamhet skulle bedrivas i Grythyttan, ett andra att i sin helhet flytta verksamheten till Örebro och ett tredje att ha viss verksamhet i Grythyttan och viss i Örebro.
– Styrelsen har nu efterfrågat ett fördjupat underlag av det som kallas alternativ 2b. Att forskning och utbildning till kulinarisk kock och sommelier blir kvar i Grythyttan och att vi förlägger två program till Örebro, säger Lars Haikola, ordförande för universitetsstyrelsen.
Det slutgiltiga beslutet tas i juni.