Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Jonathan Lekkerimäkis drömmål i klippet. Foto: TT, SVT

Jonathan Lekkerimäki utsedd till årets juniorspelare i svensk hockey

Uppdaterad
Publicerad

Örebro hockeys Jonathan Lekkerimäki har utsetts till årets junior i svensk hockey. Lekkerimäki har haft en framgångsrik säsong där han bland annat utsågs till turneringens spelare i JVM, gjorde Tre kronor-debut och ett riktigt drömmål i örebrotröjan.

En av Lekkerimäkis stora bedrifter under säsongen är zorro-målet i klubbmatchen mot Luleå i februari. Konstmålet tog Örebro till vinst och gav hockeytalangen än högre stjärnstatus.

Svenska ishockeyförbundet skriver i ett pressmeddelande att målet kan var ”tidernas mål” i svensk hockey.

Se galna målet i klippet.

– Det var inte så mycket att tänka på, utan en ren instinkt. Det var kul att den gick in. Det har aldrig hänt tidigare, säger Jonathan Lekkerimäki i ett pressmeddelande.

När Örebros SHL-säsong var slut tog slut drog han iväg till Vancouver Canucks och spelade sex matcher i farmalaget Abbotsford.

Juryn som utsåg Lekkerimäki till årets junior består av hockeyjournalister och i motiveringen skriver de bland annat att ”Han var lika överlägsen som bra”.

I klippet ser du honom göra det legendariska målet i örebrotröjan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.