Iréne Rosell, kommunpolis, vädjar till badgäster och bilister runt om i länet om att tänka på hur och var de parkerar när de besöker badplatser. Foto: Alexander Lindhe/SVT

Kaos vid Hargebaden – polisen: ”Vi har behövt tillrättavisa folk”

Uppdaterad
Publicerad

Med värmen kommer utflykterna till länets badplatser. Vid Hargebaden söder om Askersund har det varit så mycket folk att parkeringsplatserna inte räckt till. Istället har badgästerna parkerat på intilliggande vägar, och därmed försvårat för räddningspersonalens fordon att ta sig fram.

Med anledning av parkeringskaoset under framför allt onsdagen har polisen lagt ut en varning om att ”bilar har parkerat utmed vägen och står hindrande för främst tung trafik vilket utgör en säkerhetsrisk då räddningstjänstens fordon inte kan ta sig fram”.

– Vi var där igår och på förekommen anledning även under förmiddagen i dag. Vi har pratat med en hel del människor som vi fick tillrättavisa, säger kommunpolis Iréne Rosell.

Kan förvärra en olycka

Hon menar att bilarna som står i vägen i värsta fall kan förvärra en olyckssituation om blåljuspersonal inte kan ta sig fram till platsen.

– Skulle det hända en tragisk olycka skulle det ju vara fruktansvärt om inte räddningspersonalen kommer fram. Dessvärre kan det ju vara så att olyckan förvärras betydligt om man inte kommer fram med sina fordon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.