Emilia Rehnberg, känd från Tiktok, får en egen serie på SVT Play.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från Tiktok-serie till SVT-serie. Hör Emilia Rehnberg berätta om handlingen i ”Per & Bettan” klippet ovan. Foto: Tiktok/SVT

Komikern Emilia Rehnberg från Örebro gör parodi på gamla filmer på Tiktok – får egen SVT-serie

Uppdaterad
Publicerad

Som en uppmärksamhetskåt Saltkråkan-Malin. Så beskriver Emilia Rehnberg sin karaktär ”Bettan” i hennes och ”Fjortispers” nya SVT-serie som har premiär under fredagen.

– Man har att vänta sig ett barnprogram för vuxna i ett 70-talsuniversum, säger hon.

Emilia Rehnberg, 28, flyttade till Stockholm från Örebro när hon var 19 år för studier på Calle Flygare Teaterskola.

De senaste åren har hon blivit ett känt namn på Tiktok där hon bland annat lägger ut sketcher ihop med bästa vännen Isak Löb, mer känd som ”Fjortisper”.

Nu har de fått en egen serie på SVT play, och under fredagen släpptes första avsnittet. Serien ”Per och Bettan” beskrivs som en lekfull romcom och består av åtta avsnitt.

”En väldigt nostalgisk generation”

Arbetet med serien har pågått i ungefär två år och handlingen har sitt ursprung i deras sketcher på Tiktok där de som karaktärerna ”Bettan” och ”Per” gör parodi på svenska filmer från 1960-, 70- och 80-talen.

Varför tror du att det här går hem på Tiktok?

– Jag tror att vi är en väldigt nostalgisk generation. Vi har en tendens att romantisera hur det var förr, att det var enklare då.

Se Emilia Rehnberg berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.