Från vänster: Lennart Bondeson (KD), Marlene Jörhag (KD), Kenneth Nilsson (S), John Johansson (S), Ullis Sandberg (S), Per-Åke Sörman (C). Foto: Emilie Pless/SVT

Kommunledningen möttes upp i Oxhagen

Uppdaterad
Publicerad

Före valet gick Kenneth Nilsson (S) ut med löftet att om han fick fortsatt förtroende, så skulle vissa av kommunledningens möten hållas ute i kommunen. Sagt och gjort – i dag hölls första mötet i Oxhagen.

Det var i samband med valrörelsen som Kenneth Nilsson gick ut med det personliga vallöftet. I dag var det premiär för arbetssättet och kommunledningen möttes under eftermiddagen i Träffpunkt Oxhagen.

Idén kom av att Kenneth Nilsson ibland möts av åsikten att politikerna bara bryr sig om bostadsområdena när det är valrörelse.

– Det stämmer egentligen inte, för många politiker gör verksamhetsbesök och träffar mycket folk. Men just det här att Örebro kommun, att politiken som väl har makten, inte blir så tydlig i vardagen, det kan jag hålla med om, säger Kenneth Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

För att få en bättre förankring i hela kommunen flyttas därför en del av mötena ut i kommunen. Det ska även bidra till att öka kunskaperna om olika områdens förutsättningar och situation.

Flera områden inplanerade

Under eftermiddagen träffade kommunledningen företrädare från bland annat skolan och fritidsgården.

– Det som är speciellt med Oxhagen är att det finns så få föreningar. Att det har funnits väldigt få från civilsamhället här historiskt sett. Och det är väldigt viktigt att vi kan stimulera, främja och ge förutsättningar för nya föreningar att växa upp, och att det finns människor som har ett lokalt engagemang, säger kommunalrådet Lennart Bondeson (KD) efter att mötet avslutats.

Under våren är tanken att det även ska hållas möten i Odensbacken, Ladugårdsängen/Södra Ladugårdsängen och Brickebacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.