I kvinnans lägenhet hittade polisen 57 000 kronor och en flyttlåda med nära 14 kilo cannabis. Bilderna är från förundersökningen. Foto: Polisen

Kvinna agerade knarkkurir åt Foxtrot – döms till fem års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern från Örebro döms till fem års fängelse för grovt narkotikabrott. Det efter att hon agerat knarkkurir åt det kriminella nätverket Foxtrot.

Bland annat ska kvinnan mellan 14 januari och 31 januari ha hanterat och transporterat 40 kilo cannabis och ett kilo kokain till flera platser.

När polisen gjorde ett tillslag i hennes bostad fann man narkotika för ett värde på 1,6 miljoner kronor. Beslag, DNA-spår, mobiltömningar har enligt tingsrätten kunnat knyta kvinnan till brotten.

I kontakthistorik anser Örebro Tingsrätt att det finns starka skäl för att kvinnan utfört sina uppdrag av Foxtrotnätverket.

Erkänner stort innehav

Kvinnan har erkänt att hon innehaft närmare 14 kilo cannabis och att hon transporterat kartonger och påsar till olika platser i landet. Hon menar dock att hon agerat under hot och att hon därför inte bör stå som ansvarig.

Tagit emot pengar

Förutom att hantera narkotika har kvinnan tagit emot stora summor pengar. Bland annat ska 150 000 kronor ha satts in på kvinnans konto märkt med ”renovering”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.