Misstänkt skottlossning på Väster i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 23 på tisdagskvällen hörde en polispatrull ett flertal misstänkta skott i området kring Baronbackarna och Vivalla i Örebro. Man har dock ännu inte hittat någon brottsplats eller någon skadad.

Det var NA som först rapporterade om händelsen där poliser ute på ett annat ärende i området hörde fyra till fem misstänkta skott, något som man även fick många samtal om. Det ska enligt Torbjörn Roos, vakthavande befäl på polisen, inte röra sig om automateld.

– Vi har hört vittnen och försöker lokalisera brottsplats, men vi har inte hittat några hylsor eller så, säger Torbjörn Roos till SVT strax efter 05.

Ingen misstänkt eller skadad

Polisen hade vid sjutiden på onsdagsmorgonen inte någon misstänkt gärningsperson och ingen har än så länge dykt upp på sjukhus med skador. En anmälan om grovt vapenbrott har upprättats.

– Vi gör bedömningen att det är ett vapen, det är inga nyårsraketer eller så. Man har tidigare provskjutit vapen i området och då skjutit mot någon vägg, men vi har inte hittat något sådant , säger Torbjörn Roos.

Polisen avvaktar nu dagsljus och tips från allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.