”Jag är uppvuxen i auktionsbranschen och därifrån har jag intresset för gamla ting”, säger Lars Eriksson. Foto: SVT

Lars sade upp sig och startade storloppis

Publicerad

Söndagar har blivit synonymt för storloppis för många besökare till Brunnsparken i Örebro. Arrangören Lars Eriksson lämnade en fast anställning för att förverkliga sin idé och ser samtidigt hur återbruk fyller många funktioner hos besökarna idag.

Redan en halvtimma innan öppningen av söndagens storloppis på Regnbågen i Brunnsparken i Örebro ringlar kön lång utanför.

I ett av fönstren till lokalen står arrangören Lars Eriksson och tittar ut på besökarna.

– Man är alltid orolig, erkänner han. Tänk om det inte kommer någon den här gången?

Uppvuxen i auktionsbranschen

Men han tror på sin idé såpass mycket att han lämnat en fast anställning för att uppfylla den. Dessutom har han det här med andrahandsförsäljning i blodet.

– Jag är uppvuxen i auktionsbranschen och därifrån har jag intresset för gamla ting. Dessutom såg jag behovet i Örebro för en storloppis så där kom idén. Jag är övertygad om att intresset för återbruk kommer bara att öka!

Drömmen om det stora fyndet

Storloppisen sker på söndagar då ett 70-tal säljare kan hyra bord och sälja det man vill bli av med. Och den fyller flera behov förklarar Lars Eriksson.

– Men för de allra flesta hägrar drömmen om det stora fyndet – det är nog den största anledningen till att köparna kommer!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.