Polisens tekniker har varit på plats och gjort undersökningar i lägenheten. Foto: SVT

Man från Örebro kidnappades till Tyskland – åklagare begär förlängd åtalstid

Publicerad

Åklagaren kommer att begära förlängd åtalstid för de två misstänkta som redan sitter häktade i Sverige. Dessutom finns ytterligare två misstänkta som åklagaren vill få överlämnade från Tyskland.

Det var den 13 januari i år som mannen i 50-årsåldern blev kidnappad i sitt hem i Örebro. Kidnapparna förde honom till Tysklands huvudstad Berlin.

Efter fem dagar blev örebroaren fritagen av tysk polis. Kidnapparna hade då flyttat runt mannen på olika platser i Berlin, bland annat till ett vandrarhem.

Åtalet dröjer – åtta månader efter kidnappningen

Utredningen i Sverige pågår för fullt och två personer sitter häktade i Sverige. Åklagaren vill dessutom få två personer överlämnade från Tyskland. Samtliga personer greps i samband med fritagningen eller strax därefter.

På måndag 23 september går åtalstiden ut och därför kommer åklagaren att begära förlängd åtalstid.

Det finns fler inblandade i kidnappningen, men eftersom de personerna har begått brott på tysk mark så drivs de rättsprocesserna i Tyskland.

Christoffer Wendick reporter och Generator Hostel

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur SVT:s korrespondent Christoffer Wendick rapporterade efter att polisen fritagit örebroaren i Berlin. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.