Man gripen av polis misstänkt för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen har örebropolisen gripit en man i 20-årsåldern, misstänkt för grovt vapenbrott.

Polisen uppger att bakgrunden till gripandet är det strategiska arbetet mot grov brottslighet. Mannen greps på en adress i Örebro.

– Vi har utredningsvägen arbetat upp ett underlag och har under morgonen genomfört en husrannsakan. I samband med det gjordes vapenfynd som har med brottsrubriceringen att göra och en man i 20-årsåldern har gripits, säger Anders Dahlman, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Anhölls av åklagare efter förhör

Förundersökningen leds av åklagare som efter inledande förhör beslutat anhålla mannen på sannolika skäl, det vill säga den högre misstankegraden. Det är oklart hur mannen själv ställer sig till anklagelserna.

– Lokala tekniker arbetar med att säkra vapnet och det kommer skickas till nationellt forensiskt centrum för provskjutning, säger Dahlman.

Han vill inte uttala sig om ärendet har någon koppling till skottlossningen i Oxhagen under påskdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.