Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken i Örebro län, sitter i en buss.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi måste fundera väl över hur vi kan lägga på en sådan här prisökning”. I klippet hör du Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef. Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT

Mycket dyrare bussresor i Örebro län – oklart hur höjningen slår

Publicerad

Länstrafikens biljettpriser ska höjas med 10 procent nästa år. Det är inte klart om alla biljetter blir dyrare eller om det blir ett extra stort påslag på vissa biljetter.

– Vi behöver fundera väl över hur vi ska göra utan att det påverkar resandet för mycket, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef för Länstrafiken.

Det var regionfullmäktige som fattade beslut om prishöjningen i juni i år. Länstrafiken har som mål att inte förlora resenärer när priserna höjs, ett mål Fredrik Eliasson tror blir svårare att nå vid den här prishöjningen som är högre än vanligt.

– Vi vet att priset påverkar valet av färdmedel, men vi tror oss också veta att att andra kvalitetsfaktorer är långt mycket viktigare än priset, som att det går fort och att bussen går ofta, säger han.

Starta klippet och hör mer om biljettpriserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.