Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt arrangören Kattis Kurtanjek samlar mässan samlar personer som vanligtvis bara har kontakt via sociala medier, ”det gör mig lite blödig”, säger hon. Foto: Samuel Boström/SVT

Nördmässa på Conventum i Örebro: ”Jag hittade Atari!”

Publicerad

Kan man köpa tillbaka sin barndom? Ja, i alla fall en liten del av den. Det hävdar flera av dem som var på mässan Retromania på Conventum i Örebro under lördagen.

Retromania startades 2017 av Örebroaren Kattis Kurtanjek och har vuxit stadigt varje år. Efter pandemin kördes mässan två gånger på ett år och till i år fick hon hyra Conventum för att allt skulle få plats.

– Många har varit ledsna eller stannat hemma för att det varit trångt, men i år finns det gott om space, säger hon.

Mässan samlar butiker och privatpersoner som säljer gamla leksaker och tv-spel som väcker nostalgiska känslor hos många.

– De som växte upp i början av 80-talet har i dag en stabil ekonomi och har råd att köpa tillbaka sin barndom, säger Stefan Eriksson, utställare.

Starta klippet för att se hur det såg ut på mässan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.