Nu rustas broarna vid Björkborn upp

Uppdaterad
Publicerad

I Karlskoga ska nu broarna vid Björkborns herrgård rustas upp, arbetet beräknas kosta 4,6 miljoner kronor. Idag invigdes renoveringen av landshövdingen Maria Larsson.

Broarna över Timsälven i Björkborn, Karlskoga, har varit stängda sedan 2015 men nu har kommunen beviljats statliga pengar för att rusta upp dem.

– Det är ett av de mest attraktiva ställena vi har i Karlskoga och när vi stängde här då blev det stora uppståndelse, säger Stig Rengberg, samhällsbyggnadschef i Karlskoga.

Broarna är den mest naturliga vägen över älven från industriområdet till centrala Karlskoga och man har behövt sätta upp kraftiga staket för att hindra folk från att passera över broarna sedan de stängdes på grund av sitt dåliga skick.

Men tills valborg nästa år kommer broarna vara öppna för gång och cykeltrafik igen.

 – Det har varit en lång resa men vi har fått det stöd vi behövde. Nu är det tänkt att få til ett öppnade så fort som möjligt, det känns fantstiskt kul, säger Stig Rengberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.