Åsa Lindin berättar om hur de ska göra snabbmat av vildsvinskött. Foto: Julia Olsson /SVT

För bättre hållbarhet – nu satsar Örebro på vildsvinskött

Uppdaterad
Publicerad

Ökningen av vildsvin i länet har gjort att länsstyrelsen tillsammans med fler aktörer, har skapat en plan för att minska antalet vildsvin genom att öka konsumtionen av köttet.

Länsstyrelsen tillsammans med AgroÖrebro, Hushållningssällskapet och Delmat, arbetar tillsammas för att öka konsumtionen av vildsvinskött bland privatpersoner för att hålla stammen nere.

Till hösten hoppas de på att kunna erbjuda ett bredare sortiment på snabbmat baserat på vildsvinskött, för att locka olika åldersgrupper i länet.

– Det finns en hel del som talar för att vi borde förrsöka få ner vildsvinsstammen till en hållbar stamm, säger Åsa Lindin, projektledare, Länsstyrelsen Örebro län

I klippet berättar Åsa Lindin om hur man ska öka allmänhetens intresse för vildsvinskött.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.