Tre personer står vid en bil på en parkeringsplats. Bakgrunden visar bostadsbyggnader och träd i ett soligt väder. Personerna bär avslappnade kläder och poserar framför kameran.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ungdomarna säger att det gäller att visa respekt eftersom kyrkogården ligger alldeles intill den nya parkeringen. Foto: Linus Arenius

Ny epaparkering öppnar i Frövi utanför Svenska kyrkan

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen öppnade Näsby-Fellingsbro församling en epa-parkering. Parkeringen öppnar som en lösning på avsaknaden av P-platser vid Fröviskolan.

Elever på Fröviskolan har sedan en tid tillbaka behövt parkera olagligt runt skolan.

Svenska Kyrkan såg de felparkerade bilarna och bestämde sig för att hjälpa till.

– Det hela började med att epa-traktorer stog otillåtet på vår parkering. Det gav oss idén att göra det till en officiell epa-parkering, säger Elin Olofsson, diakoniassistent på Svenska kyrkan i Frövi.

Under tisdagen anordnades en öppningsceremoni för parkeringen där representanter från kyrkan deltog tillsammans med epa-förarna.

Se mer från öppningsceremonin i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.