Ny person anhållen efter mord och mordförsök i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern är anhållen misstänkt för att ha mördat en kvinna och försökt mörda en annan kvinna i helgen i Örebro. En annan person som tidigare varit misstänkt i ärendet har nu avförts från utredningen. Det meddelar åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Det var på lördagskvällen som polisen larmades till en lägenhet i de västra delarna av Örebro. En kvinna i 50-årsåldern skadades med ett tillhygge och avled senare av sina skador.

En kvinna i 25-årsåldern skadades allvarligt och vårdas på sjukhus.

– Det finns varken en familjerelation eller relation över huvud taget mellan den misstänkta gärningspersonen och de utsatta kvinnorna. Den misstänkta mannen har medgett att han är inblandad i den här händelsen, men vad som ligger bakom angreppet är inget vi kan lämna uppgifter om i det här skedet, sa senior åklagare Anders Persson i ett pressmeddelande.

Åklagarmyndigheten meddelar också att den person som tidigare varit misstänkt i ärendet nu är helt avförd från utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.