Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olyckan skedde på en stor parkering utanför Eurostop. Foto: SVT

Kvinna död i trafikolycka i Örebro – fick stolpe över sig

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern har dött till följd av en trafikolycka parkeringen till Ica maxi Boglundsängen i Örebro. Enligt polisen föll en stolpe olyckligt och träffade henne i huvudet.

Larmet kom strax före klockan 17 på torsdagen. Räddningstjänst, ambulans och polis var snabbt på plats.

– Det verkar vara en bil som väjt för en annan bil och då kört på en stolpe som ramlat över en kvinna. Läget verkar väldigt allvarligt, säger Öhman.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus men avled av skadorna hon ådragit sig. Anhöriga är underrättade.

– Det är en osannolik otur. Hade hon stått en meter åt sidan hade hon klarat sig och kanske bara blivit chockad, säger polisens presstalesperson Mats Öhman och fortsätter:

– Under mina 47 år som polis har jag aldrig varit med om något liknande, visst kan bilar köra in i stolpar, men jag har aldrig varit med om att utgången blir så här.

Vet ni om bilen som körde in i skylten hade hög fart?

– Nej, skulle en bil som väger över ett ton med hög fart köra in i en skylt skulle den inte vika sig så lite. Man ser ju på bilden att den bara vikt sig ungefär 45 grader, säger Mats Öhman.

Bilen och skylten som träffade kvinnan är tagna i beslag för teknisk undersökning. Polisen rubricerar utredningen som vållande till annans död, men ingen har delgivits misstanke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.