En delad bild med två sektioner. Den vänstra sektionen visar Gustavsviks fasad. En skylt med texten ”Välkommen” syns tydligt. Den högra sektionen föreställer en kvinna med blont hår.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Finns det risker med att olika företag ska bedriva Gustavsviks bad och camping? Hör vad företagen tror i klippet. Foto: Viktoria Kvarnbrant/SVT

Örebro kommun köper tillbaka hela Gustavsvik

Uppdaterad
Publicerad

För 13 år sedan sålde Örebro kommun drygt hälften av ägandet i Gustavsviks bad och camping till ett antal privata företagare – nu köper kommunen tillbaka hela anläggningen. Det meddelade Örebroporten under en pressträff på tisdagen.

För att driva verksamheten vidare kommer två företag att vara hyresgäster på anläggningen – campingen av First camp och badet av Medley.

Avtalet med First camp kommer löpa på 25 år och med Medley på 15 år.

– Vi tror att de här två samarbetspartnerna kommer att förstärka erbjudandet till både örebroarna och turisterna, säger Örebroportens vd Jeanette Berggren.

Vd:n: ”Oerhört viktig för Örebro”

Det var från delägaren Gustavsviks intressenter AB som Örebroporten fick frågan om de köpa resterande del av anläggningen. Vilket de i slutändan sa ja till.

– Gustavsviksanläggningen är oerhört viktig för Örebro och örebroarna. Det ville vi säkerställa att den fortsatt har möjlighet att utvecklas. Genom att gå in som helägare får vi rådighet över den frågan, säger Jeanette Berggren.

Helägare blir de från mitten av november i år.

Liberalerna kritiska till affären

Liberalerna i Örebro anser att det finns stora risker med att ett kommunalt bolag nu blir helägare av Gustavsvik. Partiet hade hellre sett att en privat aktör köpt anläggningen.

– Liberalerna tycker inte att den affär som idag tillkännagivits är en bra affär. Liberalerna anser att en kommun inte ska driva nöjesanläggningar, vi har andra kärnområden att lägga kraft på, säger Karolina Wallström (L), oppositionsråd, i ett pressmeddelande.

I videon: Hör vad prislappen landar på.

En delad bild som visar tre olika scener relaterade till simning och vattenaktiviteter. Den vänstra delen föreställer en gammal svartvit bild av en grupp människor som sitter vid en simhall. I mitten ser vi två personer som leker i en vattenpark, omgivna av vatten och växter. Den högra delen visar en person som står vid en vattenrutschbana och håller en mikrofon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från arkivet: Gustavsvik genom åren i SVT:s rapportering. Foto: Arkiv/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.