En 19-årig man misstänks för mordplaner på Lindeskolan. ”Han hade syfte att mörda”, säger åklagaren Åsa Hiding. Foto: Kicki Nilsson/TT

Planerade mord på skola i Lindesberg – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern från Lindesberg åtalas misstänkt för att ha planerat ett mord på en elev vid Lindeskolans gymnasium. I åtalet framgår hur mannen under över ett års tid riktat hot mot det tilltänkta offret.

Det var under skolavslutningen den 22 december som det planerade mordet skulle ägt rum.

Mannen ska enligt åtalet tagit sig till skolan med en kniv och letat efter en specifik elev i syfte att mörda personen. Mordet fullbordades aldrig och mannen kunde istället gripas.

Hotad under ett års tid

Under det senaste året ska han också ha hotat den elev som var måltavla. På sociala medier ska han ha skapat konton med elevens namn och skrivit ”Döden tog henne”. Även vänförfrågningar till eleven har skickats med hotfulla meddelanden som ”Döden tar dig” och ”Vila i frid”.

Den misstänkte mannen har erkänt handlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.