Polisen bekräftade på tisdagen att mannen som dog i en bil i Varberga den 21 maj blev skjuten. Foto: SVT

Polisen bekräftar: Mannen som dog i en bil i Varberga blev skjuten

Uppdaterad
Publicerad

På kort tid har tre personer dött efter skjutningar i stadsdelen Varberga i Örebro. Under söndagen sköts två män i 20-årsåldern ihjäl på en skolgård och bara drygt en vecka tidigare hittades en man i 35-årsåldern död i en bil bara ett par hundra meter därifrån. I samband med det avlossades skott på platsen, men polisen har inte velat bekräfta att mannen skjutits – fram till nu.

Det var under fredagskvällen den 21 maj som det inkom larm om skottlossning vid en parkering i Varberga. När polis och räddningstjänst kallades till platsen fann man en man i 35-årsåldern i en bil som kört in en lyktstolpe. Senare samma kväll bekräftade polisen att mannen var avliden.

Bekräftar beskjutning

Polisen har varit förtegen om omständigheterna kring dödsorsaken, men nu verkar det som att man kommit framåt i utredningsarbetet. Under tisdagen bekräftade de att den avlidne mannen blivit beskjuten.

Misstänkt mord i Varberga

– Han har utsatts för skottlossning, säger polisens presstalesperson Diana Qudhaib till SVT.

Innebär det att han skjutits till döds?

– Det är inget jag kan uttala mig om, då vi fortfarande inväntar svar från den rättsmedicinska undersökningen.

Inga gripanden

I nuläget har inga gripanden gjorts och det finns heller inga misstänkta, varken för skjutningen förra fredagen eller den i söndags.

Polisen utreder om det finns ett samband mellan de två händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Varberga

Mer i ämnet