Andreas Svahn (S), ordförande i regionstyrelsen, klädd i en mörkblå kostym, men ljusblå skjorta. Bakom honom syns ett fönster med persienner in till ett kontor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Svahn (S) berättar vad regionstyrelsen vill ha på sitt bord i slutet av februari. Foto: Mikko Lindskog/SVT

Region Örebro län vill skärpa de interna kontrollerna hos Folktandvården

Publicerad

Under måndagen kom beskedet att tandvårdsdirektören Idakajsa Sand tvingas lämna sin tjänst efter misstänkt fusk.

Nu ska den interna kontrollen skärpas, menar Andreas Svahn (S), ordförande i regionstyrelsen.

Under tisdagen tog Region Örebro län ett beslut om förbättrad de interna kontrollerna för Folktandvården. De menar att förtroendet har skadats och att det krävs mycket arbete för att bygga upp det igen.

– Jag blev både besviken och ärligt talat riktigt förbannad. Du och jag ska veta att om någon går före har de ett större vårdbehov, inte för att man känner någon som jobbar på arbetsplatsen, säger Andreas Svahn.

I klippet ovan kan du höra honom om vilka områden som kan bli aktuella för den interna kontrollen.

Då ska åtgärderna presenteras

Förslag på förbättringar ska presenteras den 28 februari i år, och det ska finnas en tidsplan på när de ska vara genomförda. Därifrån får folktandvårdsnämnden i uppdrag att genomföra förändringarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.