När det kommer till hur örebroarna vill ha sina ägg, så är kampen jämn, men det finns en variant som tar hem det.
På andraplats hittar vi det hårdkokta ägget som får 47 procent av rösterna, medan det löskokta får 41 procent.
Kockens tips
Vardagskocken Malidza Larsson vill att vitan ska stelna medan gulan blir härligt krämig, utan att rinna. Då är tiden viktig.
– Mitt perfekta frukostägg tillagar jag genom att koka ett rumstempererat ägg i sjudande, men inte stormkokande, vatten i åtta minuter.
Stirra dig inte blind på utgångsdatum
Malidza Larsson påpekar även att man kan ha visst överseende med äggens hållbarhet:
– Bäst före-datumet på förpackningen gäller när de förvaras i rumstemperatur men hållbarheten förlängs omkring en månad om de förvaras i kylskåp, säger hon.
Är du en frekvent äggätare menar hon dock att det ändå kan vara smart att förvara dem i rumstemperatur.
– Det underlättar till exempel när du snabbt vill vispa ihop en majonnäs, säger Malidza.
Missa inte inslaget där örebroarna avslöjar sina bästa äggknep – och kanske en och annan äggstra rolig historia.