En delad bild som visar två olika scener. Till vänster syns en grön växt placerad nära en glasvägg i en byggnad, med röd cirkel som markerar ett objekt på väggen. Till höger visas en parkeringsplats med avspärrningar, där en trafikskylt på stolpe är omkullkörd och markerad med varningsband. I bakgrunden syns flera fordon och en byggnad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se övervakningsfilmen sekunderna innan olyckan som visar hur det gick till. Foto: Polisens förundersökning/SVT

Så gick dödsolyckan på Ica-parkeringen i Örebro till

Uppdaterad
Publicerad

Snart har ett år gått sedan den tragiska dödsolyckan utanför Ica maxi på Boglundsängen i Örebro. Då träffades en småbarnsmamma i huvudet av en vägskylt efter att en bil kört på en stolpe. Under onsdagen väntas domen mot föraren komma.

Det var en helt vanlig torsdagseftermiddag strax innan klockan 17 när kvinnan, tillsammans med en kollega, gick mot sin bil på parkeringen.

Samtidigt svängde en 77-årig kvinna in på parkeringen för att gå in på apoteket och hämta medicin åt sin man.

I svängen fick kvinnan möte, höll ut mot kanten och körde in i en stolpe som träffade småbarnsmamman i huvudet med hård kraft.

I videon: Se övervakningsbilderna sekunderna innan olyckan.

Kvinnan erkänner

I juni i år åtalades föraren för vållande till annans död, och i åtalet skriver åklagaren:

”NN begick gärningen av oaktsamhet, bestående i att hon förde bilen utan att iaktta den uppmärksamhet som förhållandena på platsen krävde”.

Kvinnan erkänner att hon orsakat olyckan och säger att händelsen tagit hårt på henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.