Frågan tas upp på kommunfullmäktige den 21 februari. Foto: SVT

Simhallsfrågan till fullmäktige – igen

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om en simhall i Hällefors kommer återigen att hamna på fullmäktiges bord. Beslutet fattades av en oenig kommunstyrelse på tisdagen.

Simhallsfrågan i Hällefors har kommit och gått sedan 70-talet. Hösten 2015 fick förvaltningen i uppdrag att jobba med frågan, men när förslaget om en ny simhall togs upp i kommunfullmäktige i november återremitterades frågan.

På tisdagen togs ärendet än en gång upp i kommunstyrelsen. Socialdemokraterna och Moderaterna klubbade igenom förslaget, men oppositionen och majoritetspartiet Grythyttelistan säger fortfarande nej.

Omdebatterad simhall i Hällefors

– Nu hoppas jag att de läser igenom konsekvensanalysen från idrottslärarna och att vi får igenom beslutet på kommunfullmäktige den 21 februari, säger kommunstyrelsens ordförande Annahelena Jernberg (S).

Prislapp: 70 miljoner

Planen är simhallen ska ligga intill ishallen på Hällevi idrottsplats och kostnaden beräknas till närmare 70 miljoner kronor.

I dagsläget bedrivs all simundervisning i kranskommunerna, men det är inte hållbart menar Annahelena Jernberg (S) eftersom halltiderna blivit allt färre.

– Det handlar om att kunna ge våra elever godkänt betyg, men även ett badhus för allmänheten och bättre möjlighet till rehabilitering. Nu handlar det om att bekänna färg i frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Omdebatterad simhall i Hällefors

Mer i ämnet