Ett stort hål i vägen. I bakgrunden syns en grävmaskin och en lastbil.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det stora hålet i vägen har stor påverkan på trafiken på E18 mellan Örebro och Karlskoga. Foto: Karl Bergholtz/SVT

Vägen öppen igen efter slukhålet på E18 mellan Örebro och Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

E18 i riktning mot Karlskoga från Örebro stängdes under torsdagsmorgonen av helt. Anledningen var ett slukhål i vägbanan i närheten av Villingsberg. Under fredagen har hålet blivit åtgärdat och vägen öppnats upp för trafik igen.

Vägen var avstängd mellan trafikplats Lekhyttan och trafikplats Immetorp och trafiken behövde omdirigeras. Dessutom gällde nedsatt hastighet i riktning mot Örebro.

– Det är efter översvämningarna vi har haft som har spolat bort gruset under vägen och till slut så var det ett hål här, säger Håkan Dahlén, arbetsledare på Terranor.

Vid arbetet upptäcktes det att det även skapats ett större tomrum under det högra körfältet som gör det osäkert att köra på. Därför var risken att båda körfälten behövde grävas upp för att sedan fyllas och asfalteras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.