En man i en rutigt skjorta intervjuas av en reporter som håller en mikrofon med ”svt” synlig, medan i bakgrunden syns en cykelparkering med flera parkerade cyklar, inklusive barnstolar och olika modeller av cyklar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är inte bara att ta en cykel och lämna in den. Man måste ha fog för att tro att den är stulen”, säger Mats Öhman, presstalesperson på polisregion Bergslagen. Foto: SVT

Snart är polisens hittegods i Örebro överfullt av cyklar

Publicerad

Hundratals cyklar står på polisens hittegodsmottagning i Örebro. I inlägg på sociala medier uppmanar man alla som saknar sin cykel att komma och ta sig en titt.

I kommentarsfältet på polisens Instagram visar flera personer intresse för att besöka hittegodsmottagningen i Örebro, för att hitta sin borttappade eller stulna cykel.

Många undrar också om det går att köpa de cyklar som inte blir upphämtade. Svaret är ja, men inte på plats i Örebro.

– Med jämna mellanrum kommer ett företag från Sandviken och hämtar cyklar härifrån och sen säljs de via nätauktioner, säger Mats Öhman, presstalesperson vid region Bergslagen.

Ett lokalt företag har inte varit aktuellt, så att Örebroare kan köpa en cykel här på plats?

Det här är som vilken nätauktion som helst. Köper du något så får du åka och hämta det. Det här täcker ju fler ställen också, säger Ann-Sofi Hermansson, gruppchef på polisen i Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.