Ett område med en radie på 300 meter från läckaget spärrades av och varken personer eller privatbostäder är inom området.
– Vi kommer att vänta ut gasen och ingen kommer att gå in i området på en till två timmar, sa Kjell Haglund på Nerikes brandkår vid tretiden.
Vid kvart över fyra meddelade räddningstjänsten att man på platsen försöker ta sig in i området för att kunna stänga ventiler till de behållare som läcker.
– Vi ska försöka gå in med personal som skyddas. Arbetet flyter på i rätt riktning, säger Kjell Haglund.
VMA och hesa Fredrik
Med anledning av utsläppet gick ett VMA gått ut och hesa Fredrik kunde höras i Örebro strax före klockan 16.
– Vi uppmanar boende i närområdet att stänga dörrar och fönster. Vi har kontrollerat vinden och den rör sig i sydostlig riktning.
Enligt Kjell Haglund var det i samband med ett arbete på platsen som läckaget startade. Det finns i nuläget ingen information om exakt hur stort utsläppet är.
Vid tjugo i fem på eftermiddagen löd hesa Fredrik på nytt med en lång signal, vilket innebär att faran är över.
– Vi har fått information från platsen om att läckaget är tätat, säger Kjell Haglund.
Uppstod i ventil
– Det som läckte var ett av våra flak med biogas, berättar Sebastian Cabander VD på Karlskoga Energi & Miljö AB som äger anläggningen där bussarna tankas med biogas.
– Läckan uppstod i någon form av ventil där gasen läckte ut. Det åtgärdades genom att vi kunde stänga av en annan ventil på flaket.
Företagets personal är på plats nu för att säkerställa att anläggningen ska kunna användas igen och att bussarna ska kunna tankas med biogas i natt.
– Biogas är en flyktig gas, inte nyttig att andas in men inte direkt farlig, säger Sebastian Cabander.
Vad som orsakade den krånglade ventilen är oklar.