Det har varit en snöfattig vinter i Kilsbergen. Foto: SVT

Storstenshöjden ger pengarna tillbaka för säsongskort

Uppdaterad
Publicerad

De personer som har haft säsongskort i Storstenshöjden den här säsongen får pengarna tillbaka. Backen har inte varit öppen under hela vintern och nu får länets inbitna skidåkare plåster på såren.

Det har varit en mild vinter vilket lett till att liftarna i Storstenshöjden stått stilla hela säsongen. Därför får nu alla säsongskortsinnehavare pengarna tillbaka.

Enligt Branäsgruppens vd, Anders Kjellström, är det någonstans mellan 100 och 200 personer som haft säsongskort.

– Det är bara att betala tillbaka, det påverkar inte oss det minsta.

Säsongskorten i Storstenshöjden kostar 1950 kronor för vuxna, 1635 kronor för ungdomar och 535 kronor för barn.

Mer snö på andra anläggningar

Branäsgruppen har flera skidanläggningar i landet. De största anläggningarna är Kungsberget utanför Gävle och Branäs i Värmland.

– Där har det varit snö och full fart hela vintern. Det är också den största delen av vår verksamhet, säger Anders Kjellström.

Snö i Skåne men inte i Kilsbergen

Branäsgruppen har även en anläggning i norra Skåne som heter Vallåsen. Och trots att den ligger på sydligare breddgrader har de kunnat hålla öppet i vinter.

– Där har vi snöfabriker som kan tillverka snö i 25 plusgrader. Det gjorde att vi kunde hålla öppet vecka sex, sju och även ett par helger därefter.

Är det aktuellt med en snöfabrik i Storstenshöjden?

– Nej, Vallåsen har 100 000 besökare ett bra år, medan Storstenshöjden har 20 000, så det är inte samma förutsättningar.

Klimatförändringarna hotar inte verksamheten

Anders Kjellström berättar att Branäsgruppen arbetar mot klimatförändringar, men tror inte att det är ett hot mot verksamheten de kommande åren.

– Det inträffar väderfenomen som i år. Jag minns på 90-talet när Svenska rallyt och Vasaloppet ställdes in. Vi ser ingen risk för affärerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.