Två kvinnor och en man som är med i tv-programmet Draknästet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Örebrosyskonen Valensia och Gabriel Abrahamsson (till höger) var med i programmet Draknästet tillsammans med kollegan och kusinen Madeleine. Men vad hände efter? Hör svaret i klippet. Foto: SVT

Syskonen från Örebro fick möta drakarna: ”Nervöst”

Uppdaterad
Publicerad

Örebrosyskonen Valensia och Gabriel Abrahamsson har fått möta drakarna. De var nämligen med i torsdagens avsnitt av SVT:s Draknästet. Tillsammans med deras kollega fick de pitcha sin affärsidé – andedräktsuppfräschare i form av blad. Och nappade gjorde en drake.

Programmet går ut på att entreprenörer ska presentera sin affärsidé och söka investering inför en grupp av investerare och rikskapitalister – så kallade drakar.

Inspelningen med syskonen, som växt upp i Varberga och Mellringe, skedde redan i april i år. Då var deras företag, som de driver med kusinen Madeleine, bara tre månader gammalt. Med anledning av det gick de till inspelningen med blandade känslor.

– Det var ju kul samtidigt som att det var lite nervöst, säger Valensia Abrahamsson.

”Var väldigt naturligt”

Innan de började spela in fick de en kort stund till att öva. Därefter var det bara att pitcha på två minuter och sedan påbörjades diskussionerna med drakarna. Något som pågick i nästan en timme, enligt Valensia Abrahamsson.

– Under den timmen hade man glömt bort kamerorna i princip. Det var väldigt naturligt att man bara förde diskussioner tillsammans med drakarna, säger hon.

Och draken Fredrik Eklund nappade på deras idé och gav dem ett erbjudande.

I videon: Hör hur det gick sen.

Frågor väcktes om innehållet

Inspelningen var dock inte utan ifrågasättanden. Bland annat påpekade Fredrik Eklund att det finns aspartam i deras produkt. Ett ämne som det finns blandade åsikter om.

– Det är inte bra, säger Fredrik Eklund i avsnittet.

Men Gabriel Abrahamsson ser det inte som ett problem. Han menar att det är en liten mängd och att det används i flera vanliga produkter.

– Det är ju tillåtet, säger Gabriel Abrahamsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.