Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Genom bland annat sång och teater försöker studenter vid Örebro universitet få fler att fundera över synen på kropparna – både våra egna och andras. Se mer om det i klippet. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Teaterstudenter vid Örebro universitet gör föreställning om kroppen

Uppdaterad
Publicerad

Med dans, sång och teater vill studenter vid Örebro universitet få oss att fundera kring synen på våra egna och andras kroppar. De vill att fler ska prata om ämnet.

Lykke Fahlström, Ella Johansson, Pim Lunde och Fanny Milosavljevic testar ljus och ljud. I en av repetitionssalarna på universitetet är det full aktivitet inför premiären.

– Vi har försökt att få med så många olika tankar och känslor som möjligt, säger studenten Ella Johansson.

Studenterna pluggar tredje året på teaterpedagogprogrammet och föreställningen är deras slutprojekt. ”Kära kropp, vi behöver prata” har premiär idag, torsdag. De har undersökt hur diskussionen om kroppen ser ut i samhället.

– Det är inte alltid som den kanske når ner till oss i våra vardagliga sammanhang, utan det är något man går och bär på och tänker på själv.

I klippet kan du se några av de 30 scenerna – och höra mer om inspirationen till föreställningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.