Grupp av unga män som står framför en gammal byggnad. De är klädda i mörka tröjor och står nära varandra. Bakgrunden visar en stor dörr och steniga väggar, vilket ger en känsla av historia.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Är det viktigt vad kläderna kostar? Och vad kostar det att ha de olika klädstilarna? Se gymnasieeleverna berätta om det de har på sig. Foto: SVT

Tre frågor om: Så mycket kostar gymnasieelevernas klädstil

Publicerad

I gymnasiet byter många klädstil. Stilbytet kan också svida mer eller mindre i plånboken – beroende på vilken stil man väljer.

Ibland ska kläder kosta skjortan, då kan även livsstilen som följer med klädvalen bli dyra.

– Det måste synas att man har pengar, men utseendet på kläderna är viktigast, säger Isak Persson, elev på Rudbecks gymnasium och grischare.

Lägger olika mycket pengar på kläder

Enligt de gymnasielever SVT pratat med tillhör emo, raggarstil och grisch de absolut vanligaste stilarna på skolorna i dag. Men hur stor roll pengarna spelar beror på vem du frågar.

– Jag slänger bara på mig nåt som funkar. Det är mer värt att lägga pengar på bilen, säger Max Kreu, raggare på Tullängens gymnasium.

Hör mer om kostnaderna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.