Kokboksexperten Jörg Zippricks berättar att traditionella maträtter, och då en kokbok med svensk matlagning, är ett måste i köket. Foto: Leonora Toplica/SVT

Världens bästa kokböcker i Karlskoga – utställning med cirka 400 böcker

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen hade man en kokboksutställning i Karlskogas museum där världens bästa kokböcker ställdes ut.

Utställningen var för att manifestera Gourmand awards 25 års jubileum, som går ut på att hitta de bästa och mest intressanta mat- och dryckesböckerna.

I dag visades nära 400 böcker från över 40 länder i Karlskogas museum.

– Det som är utvalt här är de bästa från de senaste 25 åren, är väldigt unika böcker, säger Pelle Agorelius utställningsproducent.

Jörg Zipprick är kokboksexpert och på utställningen bläddrar han igenom Leif Mannerströms kokbok ”Matens makt” för första gången. Och även för honom finns det fortfarande upptäckter att göra.

– Önskar jag visste vem Leif Mannerström är, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.