Ann-Katrin Hedgren, ordförande för Byggnads Örebro- Värmland, menar att många medlemmar är oroliga över situationen då flera varsel är på ingång.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ann-Katrin Hedgren, ordförande för Byggnads Örebro- Värmland, menar att många medlemmar är oroliga över situationen då flera varsel är på ingång. Foto: SVT/Elin Igelström Nordahl

Varselvågen inom byggbranschen fortsätter i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler byggnadsarbetare riskerar att bli av med jobbet. Enligt Byggnads Örebro-Värmland har antalet varsel i byggbranschen stigit kraftigt under den senaste veckan.

I september bekräftade Byggnads Örebro-Värmland att antalet uppdrag såg bra ut sett till deras medlemmar, men därefter har situationen förändras drastiskt.

– Situationen är helt annorlunda nu än när vi träffades sist. Vi trodde att stocken skulle vara ganska stark fram till årsskiftet, men vi har nu sett att det är mycket varsel som ligger, säger Ann-Katrin Hedgren, ordförande för Byggnads Örebro- Värmland.

Det är både små och medelstora företag som drabbas. Under den senaste veckan har siffran stigit till totalt 220 varslade medlemmar i området Örebro-Värmland.

– Det är klart att våra medlemmar är oroliga, säger Ann-Katrin Hedgren.

I klippet kan du höra Ann-Katrin Hedgren berätta mer om varselvågen inom byggbranschen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.