Tim Price, platschef på Storstenshöjden, hoppas nu att vädret vänder. Foto: Louise Gustavsson/SVT

Platschef om snöbristen: ”Vi har inte gett upp hoppet än”

Uppdaterad
Publicerad

Vi är mitt inne i vintern, med två veckor kvar till sportlovet. Trots det saknas både snön och minusgraderna, något som påverkar länets skidbackar ordentligt.

Från Gillersklack i norr till Stenkällegården i söder lyser snön med sin frånvaro. Ingen av länets skidanläggningar har kunnat öppna hittills den här säsongen. I Storstenshöjden har man kunnat ha snökanonerna i gång vid längdskidspåret de senaste nätterna och man vill köra igång även de som står i backarna.

– Det krävs fyra, fem minus i tre, fyra dygn ungefär för att komma igång. Vi har inte gett upp hoppet än, säger platschef Tim Price.

Står redo

Även i Kumla står man redo med snökanoner, utifall minusgraderna kommer.

– Vi har skolklasser inbokade, men de har fått boka av eller boka om. Tyvärr är det så. Vi har lite andra aktiviteter här också, men vi vill ju ha snö, säger Curth Modin.

För Gillersklack är det första säsongen med nya ägare och anläggningens verksamhetschef Jonathan Bessou uttrycker att det varit tungt.

– Vi hade förhoppningar om snö till sportlovsveckan, men det ser inte så ut. Det är tråkigt, absolut, men vad ska man göra?, säger han.

”Gör ont att det blivit såhär”

De har landat i att det kanske inte blir någon skidaktivitet i år, men står samtidigt redo att köra igång om snön och kylan kommer.

– Vi har lagt mycket tid, energi och kapital på att få igång allt och det kanske vi inte hade lagt på backen om vi hade vetat. Det gör ont att det blivit såhär, säger Jonathan Bessou.

Enligt Jonathan Bessou finns i dag inga tankar på att lägga ner verksamheten trots den tuffa starten. Inte heller i Storstenshöjden är situationen så allvarlig.

– Vi får den här typen av säsonger ibland. Vi måste räkna med att det kan vara så, säger Tim Price.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.