Försvunne Patrik Linfeldt och Lina Linfeldt som startat namninsamlingen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lina Linfeldt berätta varför det är viktigt att hitta Patrik. Foto: SVT/Privat

Vill att polisen ska låta räddningstjänsten söka efter försvunne Patrik

Uppdaterad
Publicerad

Lina Linfeldt vill att polisen ska öppna utredningen om försvunne Patrik – och låta räddningstjänsten söka i stenbrottet som tidigare varit intressant. Nu har hon startat en namninsamling.

– Jag vill att Patriks föräldrar ska få ett avslut, säger hon.

Föräldrarna har inte gett upp hoppet om att hitta Patrik – och de var positiva till namninsamlingen.

– Jag frågade först och främst om det var okej att jag gjorde det. Carina och Jörgen tyckte det var en fint initiativ och att det var bra att jag startade den här namninsamlingen, säger Lina Linfeldt, som är kusin med Jörgen.

Försvunne Patrik

Polisen vill inte öppna utredningen igen

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat att räddningstjänsten erbjudit sig att söka i Hynnebergsbrottet, Kumla kommun, med sin nyinköpta undervattensrobot.

Flera likhundar har oberoende av varandra markerat för mänsklig kvarleva i stenbrottet och Patriks familj tror att det kan vara hans kropp som ligger där nere.

Men polisen i Hallsberg säger nej till räddningstjänstens erbjudande. De anser att Hynnebergsbrottet blivit väl genomsökt och de har i nuläget inte en öppen utredning om försvinnandet.

FÖRSVUNNE PATRIK – DETTA HAR HÄNT

Den 22 maj 2017 steg 22-årige Patrik Linfeldt av tåget i Hallsberg och försvann. Han var då på väg hem från sin utbildning på Muskikkonservatoriet i Falun till familjen i Malmö.

Patrik hade mått psykiskt dåligt under en period. När det blev värre bestämde han tillsammans med familjen att det var dags att åka hem.

Ett flertal sökinsatser har genomförts under åren, på land och i vatten. Polisen, Missing People, Patriks klasskamrater i Falun och andra privata spaningsgrupper har deltagit i sökandet.

Familjen startade även en Facebook-sida och tips strömmade in från hela landet. Tusentals människor engagerade sig, utan resultat. Patrik blev på familjens begäran formellt dödförklarad den 8 mars 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne Patrik

Mer i ämnet