Vilt på menyn i Lekeberg under Måltidens dag

Publicerad

Den offentliga måltidens dag firades under torsdagen runtom i landet. I Lekeberg var det vilttema på menyn och på Lekebergsskolan serverades eleverna gulaschsoppa gjord på vildsvinsfärs.

– Det smakar lite annorlunda, men gott, säger Arvid Skyman som går i årskurs 3.

Det var tredje året i rad som Offentliga måltidens dag firades på flera håll i Sverige. Syftet med dagen är att uppmärksamma den mat och det arbete som görs i de offentliga köken.

Även kommunens äldreboenden fick njuta av viltmat – där serverades det älggryta med kantareller.

Bakgrund till temat

Att det blev just vilttema i Lekeberg fanns det flera skäl till, berättar måltidsstrategen Karin Ekvall.

– Vi tänker att det är en lite underutnyttjad resurs som finns och ett klimatsmart köttalternativ som finns i våra närmiljöer.

I klippet berättar tredjeklassaren Arvid Skyman vad han tyckte om skolmaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.