• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

14-åring till sjukhus efter olycka på motorbana i Kisa

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen larmades ambulansen till en motorbana i Kisa i Kinda kommun. En 14-årig pojke hade kört omkull med motorcykeln och fått en hjärnskakning.

Det var runt 10 pojkar som hade samlats på motorbanan för att köra omkring lite, när en av dem plötsligt körde omkull och slog i huvudet.

– De såg att han var lite halvborta när de kom fram till honom. Då ringer man ju alltid ambulansen för att ta det säkra före det osäkra, säger motorklubbens ordförande Niklas Krantz.

Pojken fick en hjärnskakning och har därför varit på sjukhuset över natten för observation men är stabilt nu.

– Det har gått bra, han ska hämtas på sjukhuset nu, säger Niklas Krantz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.