Polispådrag utanför Mirum Galleria

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arkivbilder från skjutningen på Mirum Galleria i stadsdelen Hageby Foto: Ulf Wigh

17-åring döms för galleriaskjutning i Norrköping

Publicerad

En 17-åring, som sköt en man inne i gallerian Mirum i stadsdelen Hageby, döms till sluten ungdomsvård i tre år. Måltavlan för skotten var en 26-årig gängkriminell.

Det var på kvällen den fjärde mars som tonåringen sköt mot 26-åringen som befann sig inne i gallerian. Mannen, som av polisen beskrivs som gängkriminell, träffades av ett skott i vänster arm och i bröstet men överlevde mordförsöket.

Skjutningen fångades av gallerians övervakningskameror och 17-åringen greps redan samma kväll i närheten av brottsplatsen. Hans dna fanns på flera ställen på den pistol som också hittades och som användes vid skjutningen.

Våldsvågen i Norrköping

Motivet till brottet var enligt tingsrättens dom en skuld som skulle betalas genom ett uppdrag att döda 26-åringen. Vem som var uppdragsgivare har inte kunnat fastställas.

17-åringen, som kommer från Borås, döms för försök till mord. Han döms till sluten ungdomsvård i tre år.

Denise Sedova arbetar i en butik i Mirum galleria i Hageby och hon berättar att det kändes jobbigt att gå till jobbet efter gårdagens skottlossning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Denise Sedova arbetar i en butik i Mirum galleria i Hageby. I klippet berättar hon att det kändes jobbigt att gå till jobbet efter skottlossningen. Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet