Hund i bur till vänster. Man i skjorta till höger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Djuren var utsatta för ett stort lidande”, sa Kristoffer Hellberg, chef för avdelningen för djur, landsbygd och livsmedel vid länsstyrelsen Östergötland i augusti när hundarna omhändertogs. Foto: Länsstyrelsen/SVT

20-tal taxar avlivade efter vanvård på kennel i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal av de över 120 taxar som omhändertogs från en kennel i Linköping i augusti har avlivats av akuta djurskyddsskäl, rapporterar P4 Östergötland.

Enligt Kristoffer Hellberg på länsstyrelsen i Östergötland säger att lidandet för djuren blev för stort. Vad som ska hända med de övriga taxarna är ännu inte avgjort.

Länsstyrelsen i Östergötland beslutade att omedelbart omhänderta kennelns 123 hundar vid en tillsyn för några veckor sedan.

Enligt länsstyrelsen rådde "misär" och av djurskyddsskäl var det nödvändigt att omedelbart gripa in. Några hundar var helt apatiska, andra så stressade att de bet och hängde i burgallren. Mängden kiss och avföring gjorde det svårt att andas, och burar med hundar stod staplade på varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.