Allt började för snart 30 år sedan när några hönsuppfödarbröder i Motala upptäckte att äggen som användes i en stor hamburgarkedjas sallader importerades. De skaffade sig äggkoknings- och äggskalningsmaskiner och sedan dess har verksamheten stadigt växt. Det mesta av det kokade hamnar sedan i plocksalladsdiskar i till exempel matvarubutiker.
l
Stor efterfrågan inför högtider
Såhär inför påsk blir efterfrågan på ägg extra stor, så nu har har man kört dygnet runt i fabriken under en veckas tid, men det här är ändå inte den mest intensiva perioden på året.
– Nej, det är julen, då får vi jobba extra under fyra veckor, när vi ska ordna ägg till alla julbord, påsken är bara en vecka, säger vd:n för PF Food Mats Franzén.
Skandinaviens största fabrik
Fabriken är Skandinaviens största äggkokaranläggning och för att skalmaskinen ska klara av att skala äggen så bra som möjligt så bör de vara ungefär tio dagar gamla innan de hamnar där.
Fabriken byggs nu ut med ytterligare 2 500 kvadratmeter, efterfrågan är stor och man vill nu utveckla bland annat kokningen av bulgur, quinoa och couscous.