Foto: Ulf Larsson/SVT

Beskedet från Glada Bonden: Äkta Boxholms ost tar bort kommunvapnet

Uppdaterad
Publicerad

Boxholms kommun fattade nytt beslut i frågan om huruvida Glada Bonden mejeri får behålla kommunvapnet på ostförpackningen. Mejeriet meddelar nu att man går med på att ändra etiketten.

Tidigare ska mejeriet, via en muntlig överenskommelse, ha fått tillstånd att använda kommunvapnet på ostförpackningarna. Men nyligen ändrades detta genom ett beslut i kommunfullmäktige, konstaterar Glada bonden mejeri i ett pressmeddelande:

– Det var fint att få använda vapnet initialt, vi har hittat annan symbolik som vi tycker fungerar nog så bra för att manifestera den verkliga kopplingen till ort och ursprung, säger Glada Bondens ordförande Anders Birgersson.

Vapnet fasas ut successivt

Mejeriet skriver vidare att man tänker följer kommunens önskan och ändrar därför etiketten.

De ostförpackningar med kommunvapnet i livsmedelsbutikernas hyllor kommer att fasas ut successivt, samtidigt bidrar den nuvarande höga försäljningstakten att de försvinner omgående.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.