Vårdföretaget Attendo driver flera äldreboenden och trygghetsboenden i Linköping. Foto: Adam Wrafter / BILDBYRÅN

Attendo får betala 250 000 kronor i vite till Linköpings kommun

Publicerad

Det privata vårdföretaget Attendo tvingas nu betala ett vite till Linköpings kommun på 250 000 kr. Företaget som driver flera äldreboenden i Linköping har inte levt upp till kraven som ställs i ett av sina avtal med kommunen. Bemanningen på ett av deras vårdboenden har varit lägre än vad avtalet tillåter.

Skärpt uppföljning och hårdare sanktioner mot aktörer inom äldreomsorgen som inte lever upp till kommunens krav är en del av det politiska styrets politiska program i Linköping.

– Den som ingått ett avtal med Linköpings kommun ska vara på det klara med att vi kommer följa upp äldreomsorgen. Vi kommer att använda de sanktioner som står till vårt förfogande om vi upptäcker att man inte följer avtalen, säger vård- och äldrenämndens ordförande Jonatan Hermansson (S) i ett uttalande.

Sedan tidigare har kommunen också anmärkt på att Attendo haft bristande rutiner kring hur de hanterar och svarar på larm inom hemtjänsten. Idag har rutinerna förbättrats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.