En person i en reflekterande, gul säkerhetsjacka står vid en stängsel av metall, med en kontrollerande pose. I bakgrunden syns gröna tunnor och en struktur som antyder en industriell miljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Irmeli Kuusiniva berättar mer om det nya konceptet med obemannade öppettider i klippet ovan. Foto: SVT Christian S Zetterdahl

Avfallshantering: Nodra inför obemannade öppettider på returpunkt

Publicerad

Nu satsar Nodra på att öka tillgängligheten för sopsortering i Norrköpings kommun. Krokeks returpunkt blir först ut att pröva konceptet med öppettider under obemannade tider.

– Vi tänker att det är en ökad service för kommuninvånarna, att de inte behöver anpassa sig till våra öppettider. Det kommer också att minska belastningen på de vanliga bemannade tiderna, säger Irmeli Kuusiniva, gruppchef på Nodra.

Intresset är stort, och hittills har redan närmare 400 personer genomgått den obligatoriska digitala utbildningen för att få tillgång till returpunkten.

Irmeli Kuusiniva berättar mer om det nya konceptet med obemannade öppettider i klippet ovan.

– Redan nu har över 400 personer utfört den digitala utbildningen, som behövs för att få tillgång till returpunkten, säger Irmeli Kuusiniva, gruppchef på Nodra. Foto: Christian S Zetterdahl

I dagsläget är det endast invånarna i Krokek och de som bor i det närliggande området som får möjlighet att testa det nya systemet. Planen är dock att successivt utöka till fler platser.

– Beroende på hur pilotprojektet utvecklas, planerar vi att införa obemannade öppettider även i Skärblacka och Östra Husby, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.