Avspärrningar i centrala Linköping

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person fick föras till sjukhus efter ett misstänkt mordförsök i Linköping. Polisen har gripit en man misstänkt för dådet. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

Misstänkt mordförsök i centrala Linköping – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

En polisinsats pågår på Drottninggatan i centrala Linköping efter ett våldsbrott där en person skadades och fick föras till sjukhus. En man är gripen misstänkt för mordförsök.

Larmet kom 13:11 på lördagen. En person har fått föras till sjukhus efter att ha skadats med någon form av tillhygge.

– Vi är på plats och arbetar, det har skett ett brott mot person och vi ser ingen fara för allmänheten, säger polisens presstalesperson Angelica Forsberg.

En man är gripen och misstänks för försök till mord. Polisen uppger att ett intensivt utredningsarbete pågår och uppmanar allmänheten att höra av sig med eventuella vittnesuppgifter.

Rasol Nestani och hans barn var på väg till en frisörsalong som ligger intill den avspärrade platsen.

– Polisen sa att det var okej att gå in i salongen. Man blev skärrad alltså, obehagligt. Speciellt när barnen är med, säger han om upplevelsen.

En person står framför en polisbil. Personen bär en ljus jacka över en mörk tröja och har armarna korsade framför sig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rasol Nestani var på väg till en frisörsalong med sina barn. På platsen möttes de av polisens avspärrningar. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.